donderdag 7 juli 2011

mini-europa

Op 5 juli was ik jarig, en dan ben ik samen met mijn tweelingszus naar Brussel getrokken om mini-europa te bezoeken. Het was van mijn kindertijd geleden dat ik dat nog eens gezien had. Dus vonden we dat het tijd was om dit nog eens te bezoeken.Een algekende foto. De toren van Pisa tegenhouden van het vallen.Hier zie je me bij de eifeltoren in Parijs met op de achtergrond het Atonium. Let op, de eifeltoren is miniatuur, maar het atonium niet. Dat is een paviljoen dat voor de wereltentoonstelling in 1958 werd opgetrokken. Dit "gebouw" is ook te bezichtigen. Heel indrukwekkend natuurlijk.


Hier zie je me bij het Belfort van Brugge, met weer op de achtergrond het Atonium.En dat is dan de kerk van Dinant met op de berg de citadelle. In de citadelle is er een doorlopende tentoonstelling over de wereldoorlogen die België gekend heeft.

In het echt kan je je nooit samen bij de gebouwen zetten. Je hebt ofwel de toren van een kerk of belfort, of de poort of een voet van iets, maar nooit het gehele gebouw. Vandaar dat het handig is om naar mini-europa te gaan. Zo kan je je laten fotograferen voor het ganse gebouw.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Karin
  wat een leuke foto's je hebt vast een hele mooie dag gehad
  en ik wil je ook nog even vriendelijk danken voor de schitterende pergamano kaart!
  Groetjes Baukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karin!!!

  Wat een nostalgie!!!! Roept bij mij ook leuke herinneringen op.

  Leuke foto's ook!!!

  Groeten
  Cathy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke trip heb je gemaakt! Grappig, hoor, al die miniaturen! Wat een geweldige schoentjes ook in je vorige post, wat geweldig gedaan!!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo karin,
  leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen