dinsdag 17 juli 2012

Floriade Venlo 14 juli 2012

Dit weekend ben ik met mijn zussen weg geweest naar de Floriade in Venlo. Dit is een bloemenpracht dat wordt georganiseerd om de 10 jaar. Verschillende landen tonen dan hun bloemen en kunstwerken.
We zijn vanuit Poelkapelle bij Ieper vrij vroeg vertrokken met een bus vol enthousiastelingen en 3 uur later waren we aangekomen in Venlo.
Voor je het park kon inwandelen, werd je al verwelkomd door enorme grote laarzen. Tijd dus voor de eerste foto. Hier zie je me samen met mijn jongste zus.

We hebben op die dag enorm veel regen moeten slikken. Nog een geluk dat iedereen er op gekleed was. Een goede regenvest was op die dag geen overbodige luxe.
Deze 2 hoofden was een heel mooi kunstwerk. Op deze foto kan je zien dat het enorm aan het regenen was.

We hebben natuurlijk ook periodes gehad van geen regen. Het was dus nog te doen.
Hier ben ik in het Ethiopisch paviljoen. Daar zijn we eigenlijk naar binnen gevlucht, zoals zo velen. Want het begon zo te gieten, dat we op een korte tijd kletsnat waren. Mijn broek was doorweekt, en ik was aan het verdrinken in mijn schoenen.
In dat paviljoen konden we Ethiopische koffie drinken. Dat was heel lekker. En je kreeg het tasje en ondertasje mee voor souvenir.

 In het Ethiopisch paviljoen waren heel wat exotische planten te zien. Waaronder deze heel aparte orchideeën.

 In het paviljoen van smaak, kon je van alles proeven. Waaronder tomaten. Ik heb nog nooit zoveel soorten tomaten bijeen gezien. We hebben er van verschillende mogen proeven, Ook van de rechtse op deze foto.
Deze was heel sappig. Pas op, de rechtse tomaat is geen tomaat die te lang gerijpt heeft hé. Dat is zo'n soort die zo groot wordt.

Er was ook nog een paviljoen dat we zeker wouden zien. Dat was waar vele sierbloemkunstwerken waren tentoongesteld. Dit was een pracht van een muur. Vol kleur.

In de stand van Korea zag ik deze vrouw. Met haar toestemming heb ik deze foto mogen maken.
Dat kleed was zo machtig mooi. Op de foto komt het niet goed over. Maar elke bloem die te zien is op haar kleed was omgeven met gouddraad.

Een ander kunstwerk wat ik u zeker wou laten zien, zijn deze poppen. De rechtse pop die vooraan staat, haar kleed was merendeel van kurk gemaakt. Laagje per laagje, stukje per stukje., haar broek is ook volledig van kurk.
De linkse pop is juist haar jasje van kurk. Ook de achterste pop mocht zeker gezien worden.
Dit zijn echte kunstwerken.

En natuurlijk was er ook een gelegenheid om een souvenir mee te nemen naar huis.
Je kon je gratis laten fotograferen.
Als je goed kijkt naar mijn tweelingszus, links, staat ze er zonder benen op de foto.
Dat komt omdat we eigenlijk voor een groen scherm stonden en omdat haar broek groen was, staat ze er nu op zonder benen.
We hebben deze foto gekozen om te laten afdrukken, omdat de andere mogelijkheid van foto was, dat je in een veld met tulpen zou staan. Daar viel het natuurlijk nog meer op dat ze geen benen had. Hier in de jungle is het wat gecamoufleerd.

We hebben een heel leuk weekend gehad. We hebben ondanks de vele buien ons heel goed geamuseerd. Veel afgelachen. Veel gezien. Het park was zo groot, dat het onmogelijk was om alles in één dag te zien.
Het is zeker het bezoeken waard.

4 opmerkingen:

  1. Hallo lieve Karin


    Proficiat met je mooie foto's; zeer mooi zijn ze en ook je uitleg erbij is zeer duidelijk,gelijk ik er zelf ben.
    Fijn te lezen dat jullie het reuze hadden.
    En ja de zusjes trekken goed op elkaar
    Geniet maar zoveel mogelijk
    Lieve groeten Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke foto's! Super om te zien, Karin! Ondanks de regen, toch een zeer geslaagde dag lijkt mij! Je kaartje hiervoor is ook alweer zo mooi! En ik kijk nu natuurlijk uit naar een kaart geinspireerd door die dame met die mooie jurk! :-D
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Karin,
    Wat een mooi verslag heb je gemaakt. Precies alsof ik een stukje met je ben meegewandeld.En je foto's zijn prachtig.Ik vermoed dat je veel inspiratie hebt opgedaan.
    Groetjes uit Oostende,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het leuke verslag!!!

    Ook de foto's zijn heel erg mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen